lördag 22 januari 2011

Björn och jag på gäddsafari

Godkväll alla glada fiske fanatiker!
Körde idag ihop med Björn från styva linan ett pass i en sjö som är helt nya för mig men Björn har fiskat lite i sjön sedan tidigare.
Klockan ringde tidigt och jag körde bilen mot Björns bostad och hämtade upp honom där.
Nu va det ett par timmars bilresa till sjön men tyckte det gick ganska fort då man va laddad på ett gäddpass.
Fisket vi skulle bedriva va pelagiskt fiske efter gädda över stora djup, brukar inte bli allt för många hugg men det kan vara riktigt fin medelvikt då det inte går några ultrasnipor där ute.
Vi hade bestämmt träff med en farbror som sålde fiskekort som vi köpte oss ett varsit och sedan ner mot sjön.
Det låg bara lite lätt med snö på isen så det gick väldigt fint att ta sig ut till den tilltänkta fiskeplatsen och klockan va du runt halv åtta och 45 minuter senare va alla spön satta och vi kunde sätta oss ner och pusta ut med en välsmakande kaffe.
Vi sa till varandra att det kändes bra och att vi skulle nog vara mer än nöjda med 4 kontakter idag då det inte brukar bli något mängdfiske.
Det dröjde till 09:20 då första fället kom och det va en helt okej gädda på 4380 gram som Björn drillade hem, den hade en riktigt fin täckning men något mager tyvärr.
Direkt efter fäller det igen och björn får lägga benen på ryggen och springa dit men det är bara en spottad betesfisk.
Sen så tar det väl ca 30 minuter innan nästa fäll kommer och det är åter igen Björns spö och upp kommer en fisk strax över 5 kg.
Sen så blir det min tur och den första fisken jag får drilla släpper efter ett vi haft fisken uppe i hålet ett par tre gånger innan den lyckas gå fri. Detta var dagens största fisk som vi uppskattade till mellan 7-9 kg.
Det va ju lite tråkigt att tappa den men han inte änns få på ny mört innan det va dags igen. Hugg och snabb krokning och en fisk på 5.2 fick syna mattan innan den fick friheten åter.
Sen så hade vi lite hugg hela dagen och jag lyckas landa dagens största gädda på 7800 gram och 107 cm. Björn tar dagens näst största landade som tyngde ner vågen till 6540 gram och va 97 cm.
Vi kan summera en riktigt fin dag på sjön med riktigt kämpaglada gäddor med långa fina rusningar. Vi hade totalt 10 fäll och landade 8 av demma med en snittvikt på över 5 kilo då endast 2 låg under 5 kilos spärren.
Nu så blir det att knyta lite nya tackel för att lägga ett nytt pass. Klockan ringer 04:00 så snart blir det sängen.


Björns gädda på 6540g


Min gädda på 7800g




En gädda runt 5.5 kg som hade ett ganska färskt bitmärke från en gädda modell STOR.

1 kommentar: