tisdag 4 mars 2014

Bra gös i kallt vatten

Fiske är nu åter igång och så gott som alla våra sjöar här i småland har släppt sina isar och det är riktigt tidigt mot vad det brukar vara, det var länge sen det skulle gå att fiska från båt så här tidigt som nu. Har hunnit med några pass efter gösen men dem är svåra att få till att ta nu och det är rätt tålamods krävande att se dem försvinna från jiggen gång på gång.
 Men sen finns det några som går att lura. Gårdagen började ganska direkt med två mindra gösar som så försiktigt nöp till i jiggarna. Efter det så såg jag inte så många ekon utan det blev rätt mycket båtåkande men runt lunch så hittade jag en bättre fisk som stog på 9 meters djup och som inte var helt livrädd för båten.
Skickade en en 9tums slim teez och försökte få den att reagera och hon steg sakta mot jiggen men stannade halvvägs upp och vände ner igen, bytte då till en 6 tums twinteez i färgen headhunter med rasselkulor i.
Ner med den jiggen och började vibrera med jiggen så att det skulle bli lite oljud där nere då denna fisken inte kändes omöjlig utan visade lite intresse, och mycket riktigt så stiger hon uppåt igen och denna gången hela vägen upp till jiggen men utan att ta.
 Hon stog och inspekterade en stund för att sedan falla tillbaka ner mot sin ståndplats, byter jigg igen och kör samma 9 tums slimteez i färgen bass orange och då kommer hon återigen sakta uppåt och det smäller till i spötoppen.
Kraftigt mothugg och nya w8 spö från westins får äntligen prövas med en bättre fisk i andra änden.
Hon följer med rätt fort upp för att sedan sprattla och ha sig uppe vid ytan som är väldigt riskabelt då krokarna lätt släpper sitt fäste men denna gången han jag ta håven runt henne och hon är i säkert förvar.
5800g
Hon får vara med på ett par bilder innan hon får friheten åter och vägs till fina 5800g vilket är en kanon fisk i början på Mars med 2 grader i vattnet.
Skönt att få ta en fin fisk direkt i början på säsongen.
Simmar ner mot djupet igen :)
Fiskar vidare och bränner en gös som bara nöp lite försiktigt i jiggen men det var en mindre modell så det var inte hela världen.
Tuffar vidare och den gråa tråkiga himlen spricker upp och solen tittar fram de sista timmarna innan det var dags att traila upp och åka hemåt igen.
Skitfiske

2 kommentarer:

  1. Riktigt grymt! Längtar tills isen släppt här i Dalarna med.

    I östergötland brukade jag fiska i glan, riktigt bra gösfiske.

    http://www.fiskevatten.nu/glan

    Skitfiske!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, Ja det är en evig längtan innan den försvinner helt.
      Skitfiske

      Radera