onsdag 29 januari 2014

Årets första ismete med nytt pb!

I lördags var det äntligen dags för säsongens sista ismete, vi hade rekat isen på en sjö som var okej men vi tog ändå en chansning och åkte till ett annat vatten i hopp om att isen skulle vara likadan där.
Vi var framme i god tid och rekade till en början isen och det såg helt okej ut, vi stakade oss sakta ut men isen var rätt jämn så det gick bra.

Vi placerade ut våra spön över sjön och sen intog vi vårat basecamp med vindskydd vilket skulle visa sig vara obetalbart denna dag då den kalla vinden piskade på.
Fidde fick inleda med årets första gös efter någon timme som snabbt fick simma tillbaka.

Jag hade varken haft något rejält mört stirr eller några fäll de första 4 timmarna förens mitt spö närmast lägret small till och drogs sakta sakta ner till vippan löser och det bara skriker gös om det hugget.
Fisken går i rätt stadig takt ut med lina och jag sätter nästan direkt ett mothugg, fisken sitter och går bara att stånka lite lätt.
Fisken följde lätt med in till hålet och när jag såg den under blankisen så såg vi alla tre att det var en riktigt fin gös och man började bli lite nervös.
Den krigade på minimalt uppe vid hålet och kunde ganska lätt landas och när jag tar gälgreppet och lyfter upp den så känns det riktigt bra och jag mumlar något om att det kan vara 7+.

En snabb vägning och ett par bilder senare så får hon simma hem igen och vi kan konstatera att 7+ var fisken och det var med god marginal så 7500g fastställde vi vikten till.
Sån jäkla go start på året, det kan inte börja bättre.
7500g Efter denna fisken så fick vi ett par mindre gäddor och någon jr gös innan mörkret började tåga in och vi avbröt för dagen.
Det blir som vanligt att öppna upp champagnen och sjunka ner i soffan att njuta efter en sådan här lyckad premiär.
Skitfiske

10 kommentarer:

 1. Härligt Frallan, så ska dom se ut!
  //Micke

  SvaraRadera
 2. Bosse på mossen30 januari 2014 02:19

  Jag har läst i tidningen Land att det går att fiska gös från isen och det har du bevisat nu Frallan,snyggt jobbat

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Bosse, Jo land är en bra tidning som kan ge många tips och trix :)

   Radera
 3. Filip Vestelind30 januari 2014 23:08

  Grattis till en riktigt fin fisk!

  SvaraRadera
 4. Filip Vestelind30 januari 2014 23:08

  Grattis till en riktigt fin fisk!

  SvaraRadera