måndag 1 juli 2013

Tidigt morgonpass!

Pratade med min fiske broder kvällen innan att vi syns vid rampen vid halv sju tiden men jag vaknade mitt i natten helt klarvaken så jag bestämde mig för att köra ett riktigt tidigt pass då vinden skulle vara mer behaglig då så uppstigning och kaffekokning och sen iväg mot sjön.
Började fiska vid halv fem tiden och hittade några ekon som var väldigt aktiva och gick undan för båten direkt.
Du hade inte en chans att få in en bra träff på fisken förutom en arg stackars hane som mötte jiggen vid nersläppet och så taning som han var så förstår jag att han var hungrig.

Detta är enda fisken som jag får till att hugga och vinden ökar rejält. Fisket blir riktigt svårt med vatten som forsar in och båten gungar så det går inte fiska kontrollerat överhuvudtaget och allt kändes riktigt hopplöst.
Jag var på väg att bryta många gånger men tjurade på ett tag till. Nu var det sju timmar sen gösen högg och psyket börjar få sig en käftsmäll.
Dem gösarna som man släppte på var ändå intresserade men vägrade hugga utan var bara uppe och tittade och simmade sin väg igen.

Tänkte precis bryta när jag ser ett eko som står på 7 meters djup. Sänker sakta ner jiggen för att inte skrämma fisken då jiggen får för mycket rörelse med vågorna och fisken kommer sakta upp för att granska jiggen, allt smälter ihop och inget händer. Samma scenario med alla gösarna idag men efter några sekunder så känner jag ett litet svep i jiggen och mothugg sätts.
Tror först inte det är någon bättre fisk då den var rätt lungn och inte gjorde så mycket väsen av sig utom en rejäl rusning uppe vid ytan.

Kan håva fisken och stingern sitter precis i mungipan efter det försiktiga hugget.
Denna fisken räddade denna dagen som annars kändes helt hopplös blev en bra start på semestern.
7080g

Fin kondis med fin höjd och bredd
Skitfiske!

2 kommentarer:

  1. TJA FRALLAN! HAR DU NÅGRA TIPS OM JUSTERINGAR PÅ LODET NÄR MAN KÖR PELAGISKT. SKITFISKE PÅ DIG

    SvaraRadera
  2. Tja, skriv ett mail istället(mailen står uppe till höger i bloggen) med vad du har för lod och vad du vill veta så ska jag se om jag kan ge några tips.
    Skitfiske

    SvaraRadera