söndag 28 oktober 2012

Kyliga dagar

Denna kyla som drog in över dem småländska skogarna med nära 2 siffriga köldgrader gjorde att det var minusgrader långt in på förmiddagen så det fick bli lite sovmorgon.
Minusgrader och vertikalfiske är två saker som inte går så bra ihop och linan har en tendens att frysa fast och hur glad blir man när man har ett bra eko under båten och linan frusit fast.

Kom ut vid elva tiden på sjön och började direkt fiska, hinner knappt hälla upp första koppen kaffe innan ett bättre skuggeko syns och efter lite trixande så ligger första fisken i håven.
Det är en bra fisk som tyvärr har en bedrövlig kondition som väger in på 5900g och mäts till 88cm.
Fisken hade ett sår i munnen som kanske har gjort sitt till att hon inte kunnat äta upp sig än.
5900g 88cm
 Perfekt vilken start, kör vidare och nästan direkt så syns nästa eko som står högt upp i vattnet och jag släpper sakta ner jiggen.
Reaktion kommer direkt och som en blixt så känner jag hur fisken missar jiggen och fisken försvinner efter det, det luktade gädda lång väg och jag hittar den igen och denna gången så missar den inte.
En välmatade gädda runt 6 kg fick syna insidan av båten innan den fick simma hem igen.

Efter detta så blev det segare, hittade fåtalet ekon som vägrade hugga och det skulle dröja många timmar innan det hände något och det började blåsa upp så det blev rätt tufft att köra i både kylan och en friska vinden.
Men vad gör det när en fin gös gillar läget och går upp och klipper jiggen efter lite lirkande.
5800g
Denna hade lite bättre kondis och tyngde vågen till 5800g och den blev den sista fisken för dagen.
Skitfiske

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar