torsdag 11 oktober 2012

Härlig höstdag!

Efter en kall natt och isskrapan fick göra säsongspremiär så kom man ut i gryning på ett fin sjö med en temperatur kring nollan och en väldigt vacker soluppgång, man blir ju nästan tår ögd :)

Pelagiskt fiske skulle idag köras och jag började leta fisk. Fiskarna var rätt samarbetsvilliga och det blev lite hugg då och då.
Men det var tyvärr bara mindre fisk som behagade hugga över jiggarna men de lite bättre kom bara upp och checkade in betet innan dem sjönk undan och hånflinade åt mig och jiggarna.
 
 Det skulle dröja några timmar innan det klev på en godkänd fisk runt 4 kg och efter ytterligare några timmar så hittade jag ett bättre eko på 6 meter.
Stannade båten och gösen skyggade inte som många andra gjorde på förmiddagen.
Sänkte ner jiggen till ekot som steg rakt upp och klippte jiggen stenhårt, upp kommer en fin fisk som mäter 83 cm och vågen visade 5800g.
5800g 83cm
Kanon fin dag, fin gös i båten så man mådde riktigt bra innan det efter en kort stund återigen kommer upp ett bättre eko under båten men den tjurar ett tag innan den får andra tankar och rusar upp och tar jiggen.
Kort därefter ligger det en till bra gös i håven som får vägas till 5600g och fotas innan hon simmar tillbaka ner i djupet.
5600g

Det blev ett gäng juniorer till innan jag avrundade dagen och åkte hemåt. Blir jobb ett par dagar nu så får se när man kommer ut på gös jakt igen.
Skitfiske

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar