söndag 6 mars 2011

Segt gäddfiske på en ny sjö

Körde idag ett nytt pass på en ny sjö som jag aldrig fiskat i innan och detta är ett privat vatten som vi fick lov att provfiska på. Det har inte varit en själ och fiskat där på minst 5 år och det gör det inte mindre intressant att placera sina mörtar under iskanten.
Det som är ännu mer intressant är att det är inplanterat massor av regnbåga också och det var därför vi fick fiska för att se om det fanns några kvar då det va några år sen sista inplanteringarna gjordes och alla vet ju vad regnbåge betyder för gäddorna.
Vi var vid sjön vid 08:00 för att börja borra och rigga spöna och redan när jag satt andra spöet så hugger det på första.
Spännade vad det kan vara i andra änden, mothugg satt och upp kommer en snipa. På med ny mört bara och ner med den igen och sen rigga klart dem sista spöna.
Efter 10-15 minuter så har björn ett fäll och får också en snipa. Bra fart idag tänkte vi och hade stora förväntningar för dagen. Men sen gick timme efter timme och hade ett par hugg till och dagen slutade med 4 landade och ett par missade och Björn hade den stora äran att lura en samma snipa 2 gånger så dem verkar inte ta för mycket skada att besöka ovansidan av isen så värst mycket om man bara sköter återutsättningen bra.
Imorgon blir det gösfiske innan det är dags för 3 dagars jobb och nästa helg ställer vi in siktet mot löddeå då isen fortfarnade inte släppt helt där nere än.
Skitfiske

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar