torsdag 26 maj 2016

Segt fiske men släppte sista timmen

Krigade ett pass förra veckan som de första 9 timmarna gav ett par junior gäddor men gösarna var väldigt få och riktigt snabba på att simma undan när dem stog högt upp i vattnet.
Testar runt med många jiggar men dem synade ner allt och i denna sjön är det ruskigt svårt att få dem som står högt att hugga.
Dem kan gå upp och kolla på jiggen men huggen uteblir i vanlig ordning.

Runt halv fem tiden på eftermiddagen så ändrades något och jag klipper först på en bättre gös som jag tror under hela drillen är en gädda men vad positivt överaskad man blev när en fin gös kommer upp och hon säkras i håven.
90 cm 7+
 Hon var utlekt och vågen stannade strax över 7 kg, alltid ruskigt skönt när fisket varit ultrasegt hela dagen.
Kör vidare och klipper nästan direkt ett gädda runt 6 kg som jag krokar loss i vattnet när jag till min stora förvåning ser att stingern är avbiten och sitter i läppen och hon simmar iväg.
Är ju fan tänker jag det var inte så klyftigt gjort men det skulle visa sig att det skulle lösa sig.

Letar vidare och hittar snart en bättre fisk till och får ett hugg och drillen börjar och känner att det återigen är en bättre fisk men strax därefter tackar "hen" för kaffet och kliver av.

Kör vidare i området och hittar nu ett eko som står högt som också hugger och en gädda till har fattat tycke för min bass orange i 6 tums modellen och efter några roliga rusningar så ser jag min stinger sitta i läppen.
Håvar för att det ska gå rätt till denna gången och strax så är hon fri från krokar och allt och simmar glatt hem igen.
Gäddor är bra dumma eller var denna smart för att bli av med kroken? Jaja det får man ju se på lite olika sätt.
Blev en liten gös till runt 4,5 kg som fick bli sista då jag hade tid och passa. 
Skitfiske

torsdag 19 maj 2016

Huggvillig fisk men få ekon

Sista passet jag körde var det fint väder och jag trailade ner båten i plurret vid sjutiden och efter 15 minuter transport var jag framme på fiskeplatsen som jag tänkte starta dagens sökande på.
Hittar få fiskar men dem verkade vara på gång och fick någon runt 4.5 kg som snabbt fick simma hem igen.
Letar vidare och det går lång tid mellan ekona denna dagen och jag hittar ett bättre eko som går upp två gånger på slimen men som inte hugger och de andra jiggarna visar hon inget intresse för.

Krigar vidare och det tar timmar innan nästa fisk hittas men hon smäller på. Vilket visar sig vara en bra fisk.
Dock utlekt men hög och fin.
6120g


Kör vidare och byter område för att hitta mer ekon men det vill sig inte där heller men håller ut ett tag till och lyckas lokalisera en 4.5kg gös till innan jag bryter och åker hemåt. Skitfiske

söndag 15 maj 2016

Skönväder och fina gösar

Efter några dagar på jobbet så byggdes fiskesuget upp något enormt och finväder hade det varit hela veckan och skulle även bli så under min ledighet.
Packade bilen på morgonen och satte kurs mot sjön, Kommer fram till sjön runt 7 tiden och börjar söka ekon och börjar hitta lite fisk direkt.
Responsen på fisken var väldigt bra och de steg direkt upp mot jiggarna men dem vägrade att hugga. Jag testade lite olika tekniker med massor av olika modeller och färgen men dem vill inte bita men som sagt de var väldigt intresserade.
Runt lunch tid så lyckades jag äntligen få en fisk som stog 2.5 meter ner under båten som efter mycket tänketid tog jiggen stenhårt och en fisk runt 5 kg var väldigt välkommet.

Fisket var väldigt roligt då jag hade rätt mycket fisk att släppa på och fisken visade bra intresse men nu kanske jag också hade hittat rätt jigg för dagen.
Fiskar mig ut från en brant och en meter över botten där lodet visade nio meter ser jag ett riktigt bra eko som jag backar upp på och släpper ner samma jigg igen och fisken stiger.
Gör någon twitch när gösen kommer upp mot jiggen och hon följer med och efter några sekunder kommer hugget! Stenhårt och det är en bättre fisk känns direkt.

Spänner på bra och tar lite lina innan hon ligger i håven och jag kan mäta in henne till 92cm med en vikt på fina 8400g.
8400g

Kör vidare och hittar ganska fort ett bra eko till som står 6 meter ner och hon smyger upp till jiggen och sen kommer ett sådant karatehugg. Stenhårt och nu är det på riktigt igen. Fisken kommer sen snällt upp till ytan och lägger sig på sidan för att håvas.
Sträcker mig efter håven och ska säkra fisken men då får hon kraft och får ner huvudet och drar iväg i full fart. Jag har inte hunnit släppa något på bromsen på rullen och det blir för hårt tryck på skravknuten som brast.
Sådant som händer men det var en fin fisk 7+ som vann denna matchen och jag blev av med min superjigg för dagen.

Nu börjar det blåsa lite och det känns hett då det kan få fisken mer huggvillig och inte bara syna jiggen som de gjort förutom dessa tre fiskar som högg på kort tid.
Men där hade jag fel då ekona försvann mer och mer när vinden ökade och det blev riktigt segt i många timmar innan vinden la sig igen och jag började återigen hitta lite fisk.

Framåt kvällen lyckades jag också få en av dem till att ta och det var en fin gös dock utlekt. Hon föll för en striped perch i modell twintezz 8 tum.
7100g 91cm
Körde på några timmar till men utan resultat så jag bröt och var väldigt nöjd med dagen och ett jäkla roligt fiske.
Körde även dagen efter på samma sjö och då var vädret väldigt likt dagen innan och det kändes väldigt hett då jag hade haft fint fiske dagen innan men idag var all fisk som bortblåst.
Såg tre halvvettiga fiskar på hela dagen och dem visade inget intresse alls. Konstigt att det kan slå om så på bara några timmar.
Skitfiske!

torsdag 12 maj 2016

Kvällspass efter jobbet gav utdelning

För någon vecka sedan så kunde jag sticka någon timme tidigare från jobbet och jag skulle kunna hinna med 3.5-4 timmar om jag hade lite extra tung högerfot hem vilket det också blev.
Kom ut på sjön men till en början så var det dåligt med ekon tills jag hittade en brant där det stog lite fisk.
Får en till att ta som var runt 4.5 kg och någon mindre innan jag hittar ett bättre eko som står 3-4 meter ner under båten.
Så fort jag kommer upp på fisken simmar den neråt och ställer sig nere på botten nere på 8.5-9 meter, jag följer efter med jiggen lite försiktigt och efter några minuter så simmar hon upp mot jiggen och lite magiska rörelser på spötoppen så hugger hon.
Känner direkt att det är en bättre fisk och när hon bryter ytan och jag ska håva så trasslar jag in håven lite i elmotorn men den lossnade och hon var säkrad.
Trodde inte hon var så stor till jag lyfte in henne i båten då kondisen var ruggit bra.
Fisken vägs till 8340g innan hon får simma tillbaka.
8340g
Ibland så kan kortpass även löna sig.
Skitfiske!

måndag 9 maj 2016

Svårfiskat

Körde ett pass förra veckan som visade sig vara väldigt segt. Såg en hel del fisk och vädret kändes lovande men de vara bara uppe och sniffade på jiggarna och något var det som inte stämde.
Testade runt allt i jiggväg men det hjälpte föga denna dag. Ibland så vill dem bara inte.

Krigade på och fick en 5+ fiska att hugga som fick rädda dagen från fiasko.


tisdag 3 maj 2016

Gösjakten fortsätter efter förleksfiskar

Körde återigen ett nytt pass med väldigt växlande väder, förran veckan var det väldigt ostadigt väder med allt från kraftiga vindar.
Hagel, snö och regn blandat med vindstilla och sol.
Körde ett pass pelagiskt igen och jag hittade ovanligt många bättre ekon, fisken visade väldigt bra respons på jiggarna och många var uppe och tittade men ville inte hugga.
Men tillslut så gick det få en till att hugga och det var en fin grov gös.
Vågen stannade på 6100g och dagen var räddad!
6100g
Skitfiske!