fredag 25 juli 2014

Nya sjö nya möjligheter

Blev att testa ett nytt vatten som vi pratat om ett par år att göra men det har aldrig blivit av men nu kom vi äntligen till skott och åkte iväg mot nya jaktmarker.
Vi kom i väg i bra tid och jag och fidde hade båten i plurret vid halv åtta snåret och vi gav oss ut och började leta ekon.
Såg en del fisk men dem var väldigt rörliga och svårt att få ner jiggen innan dem hade dragit iväg men det blev några mindre gösar i början.

Körde på och kollade av lite olika branter i sjön och hittade ett ställe som höll en del bättre fiskar men dem var väldigt svåra att få träff på och några fiskar var länge uppe och synade jiggen.

Men tillslut så fick Fidde en till att ta och det var en bättre fisk som tyngde vågen över 5 kg och en bra gös var landad på detta nya vatten.

Vi krigar på i värmen men har svårt att få dem till att hugga förutom några mindre gösar innan jag på eftermiddagen hittar ett bättre eko som går rätt upp och smäller och en till 5+ är i båten.

Kör på några timmar till och ett gäng mindre göstor fick syna insidan av båten innan Fidde hittar ett bra eko som står en meter över botten. Till en början så är den helt apatisk men efter lite lirkande så början fisken stiga mot ekot och man ser redan där att något inte stämmer.
Det kommer en blixtsnabbt hugg och vi båda tänker Hauki Hauki och visst var det så, en gädda strax under tio bjuder upp till dans och Fidde har lite att göra ett tag innan vi kan håva och ge henne friheten åter.
Sjön kändes helt klart intressant och det kommer bli fler besök framöver.
Skitfiske

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar