onsdag 16 april 2014

Gäddtrolling!

Vinden skulle vara för hård för att prickskjuta på gösarna så jag och Herr Åsberg testade på att släpa lite plast efter Johans Alumacraft.
Det var lite småblåsigt under dagen men det gick fint att parera med elmotor, bensinmotor och drivankare för att kunna hålla en bra fart.
Nya Westins W3

Vi möttes upp vid rampen vid sjutiden för att ge oss ut mot sjöns norra delar men gäddorna var som bortblåsta. Vi bytte lite områden och hittade lite fisk. Åsberg drog på ett bra hugg som tyvärr måste varit felkrokad då det kom upp en gädda runt 5 kg och storbesvikelse syntes i Åsberg ögon, men hans skulle komma igen längre fram under dagen. Vi får några ströfiskar av mindre modell innan vi byter till ett nytt område och Åssse smäller på ett hugg direkt men ser direkt att det är en mindre då nästa paravan tar tvärstopp och en lite bättre fisk har gapat över plasten. Efter en lugn och fin drill så ligger en bättre gädda i håven som väger in på 9 kg blankt. Kör på några mindre innan det blir dags att bryta. Var mycket kul att testa Westins nya trollingspön som föll mig väl i smaken, inte för styva men ända en bra ryggrad för att kunna trolla tyngre beten och ändå har en skön känsla kvar vid fisket där man kan sätta bra press på fisken. Skitfiske

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar