lördag 7 november 2015

Svårfiskat men det gick till slut

Körde några dagar för ett tag sen efter gös tillsammans med Fidde, vi drog iväg tidigt och sjösatte båten när precis efter det började ljusna. Körde ut över sjöns norra delar och började leta efter ekon och vi hittade en hel del fiskar.
Tyvärr så var de väldigt försiktiga men de skulle ändå upp och nosa på jiggarna men det var något som inte stämde för huggen uteblev.
Det blev ett par mindre fiskar men det var ruskigt svårt att få dem till att ta men vi såg fisk och de var intresserade så vi hoppades på en period där dem skulle vara lite mer intresserade av att äta.
Dagen gick och mörkret kom men vi vägrade ge upp men jag satt och plockade ihop mina jiggar så sitter helt plötsligt fidde med böjt spö och i totalt mörker så kommer det upp en gös vid båten som va 5+.

Vi trailade upp och begav oss mot stugan vi hade hyrt, lagade lite mat och lite goda drycker till det och lite soffhäng innan vi kröp ner i sängen och laddade inför nästa dag.
Fisket var likartat som dagen innan förutom att vi lyckades lura en bättre fisk som vi gjorde dagen innan och endast ett par mindre gösar besökte båten.
Göskungen riggar elektronik :)

Sista dagen så blev också svårfiskad och det var endast ett par mindre fiskar i båten innan jag runt lunch får en fisk som först går upp till jiggen men bryr sig inte och jag släpper ner jiggen efter fisken och den vänder och går rätt upp och klipper stenhårt.
Konstigt att de ska vara så jäkla luriga och sen när de väl vill smäller det hejdlöst.
Fisken är ingen jätte men är jäkligt välkommen när fisket är riktigt svårt och en kort men kompakt fisk ligger i håven.
5.7 kg
 Efter detta så blir det inga mer gösar och vi bryter och åker hemåt efter ett par svåra men ack så trevliga dagar.
Skitfiske!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar