fredag 16 oktober 2015

Fingös i båten

Hade jobbat hårt ett tag så det kändes skönt att komma ut på vattnet igen och man kommer från runt halv7 tiden till rampen och det börjar ljusna och man trailar i aluman och tuffar sakta ut på tomgång och börjar packa upp jiggarna.

Dimman ligger lite lagom så det är inga problem att komma ut på sjön utan man har bra sikt så fort man kom ut en bit från land.
Började söka ekon och det blev några mindre gösar innan jag runt 11 tiden hittar ett bättre eko som står uppe på kanten ut mot djupare vatten.

Fisken står 2 meter över botten över 10.5 meters djup och jag fiskar ett tag på fisken men den ger ingen reaktion utan jag får nöta lite på den och vinden knuffar undan mig lite ibland så jiggen glider sakta in över fisken igen och då får den intresse.
Smyger upp mot jiggen och det dröjer 4-5 sekunder innan hugget kommer och jag gör ett stenhårt hugg. Fisken krigar på och knycker lite men tror inte den är så stor, men när hon väl bryter ytan så ser man att det är en bra fisk.

Glider in över håvkanten och ser att den är både lång och av bättre kondition.
Ett par bilder och vägning och mätningen innan hon får simma hem igen.
9300g

95cm
Fiskar vidare men har som vanligt lite svårt att koncentrera mig när jag fått en bra fisk utan åker mest runt och njuter av det härliga vädret och är allmänt nöjd.
Kör på och bryter vid 5 tiden då jag inte hittar så mycket mer ekon att fiska på.
Skitfiske

2 kommentarer:

 1. Nu var det en sak jag hängde upp mig på.
  "Hade jobbat hårt ett tag"

  Du vet vad jag tycker om skitsnack!?=))

  Grattis till den fina gösen fralli!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fårstår Åsse att du hängde upp dig på det. Du har ju aldrig provat det så lite svårt för dig att förstå ;)

   Tack!

   Radera