måndag 17 augusti 2015

Nytt rödingpass

Det blev ett nytt rödingpass med Henrik som är min team kamrat i Westin och som även guidar och han hemsida fishing in sweden ligger som direktlänk till höger här på bloggen.

Möttes upp vid nio tiden och drog ut mot vätterns djupa klara vatten, jag får en exotisk känsla när man ser detta härliga klara vatten.
Att kunna följa jiggen ner i djupet är häftigt och titta över relingen när rödingarna jagar jiggen upp mot båten är riktigt fränt kul.

Fisket var svårt med rätt lite fisk men vi lyckades lura upp två stycken.
Första fisken var en fisk som tog min jigg 10 meter ner som stog och bråkade lite någon sekund innan den i högsta fart drog ända ner till botten så nu har man fått testa på en riktig rusning från en röding och vilken känsla. Pumpar upp fisken efter det och Henke kan säkert håva denna skönhet.
Fisken är riktigt fin i kondition och färgerna är underbara, en snabb mätning som visar 65cm och sen får hon simma ner till djupet igen.
Fisken tog en shadteez official roach 12cm.
65cm

Foto: Henrik Olsson
Körde vidare och på eftermiddagen får jag ett hugg till av en röding som är helt skogstokig som drar iväg under båten och hoppar i ytan på andra sidan och bråkar och kör runt åt alla håll och kantar och som vi sen tror så är den felkrokad och sitter i bröstfenan och det är därför det blev som det blev.
Det verkar lätt bli så då dem verkar hugga mot huvudet och när det fattas kroka där så blir det felkrokningar som följd?

Vi krigar efter detta vidare ända in i skymningen och vi har några fiskar som jagar jiggarna i hög hastighet men dem tar inte denna gången.
Stort tack igen Henke för man fick följa med och få en riktigt fin fisk!
Skitfiske!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar