torsdag 16 augusti 2012

Nästan 2 pb samma dag!

Efter lite jobb igen så blev det en tur på sjön, fisket för mig har varit lite trögare ett tag men idag skulle det släppa lite.
Körde dem första timmarna och letade utan att hitta någon fisk att släppa på och satt mycket och lekte med mitt nya structure scan som jag installerat och tränade lite att svänga över på lite betesfisk osv när det inte fanns några gösar att jaga efter.
Strax innan lunch så började det skymta lite mer fisk men dem bara klev åt sidan när båten kom över dem.
Men efter ännu mer letande hittade jag ett bättre eko som direkt när jiggen kom ner skyggade undan men jag hittade den gång på gång och provade med olika jiggar men den var inte alls intresserad.
Men efter ett antal jiggbyten och när då rätt jigg kom ner så steg den sakta sakta upp mot jiggen, pulsen var uppe på riktigt höga siffror och den står still i säkert tio sekunder vid jiggen innan den hugger. Fisken känns bra men inte allt för stor så tog det lite lungt men halvvägs upp så blev den skogstokig och gjorde ett par rejäla rusningar innan den enkelt gav upp och kom snällt upp.
Blev rätt förvånad över storleken då jag inte förväntade mig en så stor gös.
Den håvas enkelt och mäts till 98 cm och tyngde vågen till 9160g, ren lycka.
Tog ett par snabba bilder men kameran strulade lite så bilderna blev inte riktigt bra men vad gör det då gösen simmade så fint ner i friheten igen.
9160g

98 cm
 Härlig känsla när man ser en sådan fisk simma ner igen och hoppas på ett återbesök inom en snar framtid.
Körde vidare och hittade efter några timmar en bra fisk på structure scanen och svänger över och kommer nästan rätt på fisken och efter lite trixande är jag rätt över och sänker ner en jigg, ingen reaktion ner med en annan färg och fisken stiger upp och knäpper jiggen stenhårt. Stenhårt mothugg och sen är det tungt och efter det kommer alla rusningar i sidled och jag förstår rätt fort att det handlar om en grön krigare.
Efter en brutal kamp så ligger hon i håven och mäts till 111cm och vågen sträcker sig precis över 10 kilo och ett nytt vj pb på gädda är taget.
111cm 10+

Kör vidare men det är svårt att få de få gösar man hittar att hugga men lyckas ta en till gös på 4,6 innan jag bryter och beger mig hemmåt.
Det gick allt bli en liten whiskey när man kom hem efter ett väldigt lyckat fiske.
Skitfiske

10 kommentarer:

 1. Fina fiska. kan du ta lite bilder på strukture scannern hur det ser ut när du ser stor fisk?

  SvaraRadera
 2. Det kan jag göra lite längre fram då jag förhoppningsvis lärt mig det lite mer, har bara provat det ett par pass än.
  Mvh Marcus

  SvaraRadera
 3. Jäkla fusk.......,......... He he

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite hjälp på traven behöver men :)

   Radera
 4. Grattis Frallan! riktigt fina fiskar :-)

  En fråga, kör du med Lss2 eller ett? vad tycker du om den? (structure scan alltså) ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kör med en lss1, jag har inte provat den mer än ett par pass och den har strulat lite under tiden så det är för tidigt för mig att säga hur det fungerar.
   Mvh Frallan

   Radera
 5. Säger det igen. Het, hetare, FRALLAN!
  Grattis
  /KJ

  SvaraRadera
 6. Riktigt grym fisk! Stort grattis till en le magnific gös!

  Mvh Rikard @ fishseekers.se

  SvaraRadera