måndag 27 augusti 2012

Gös trolling med bonus gädda

Dem sista månaderna så har trolling stickorna fått vila då all tid lagts på det pelagiska fisket.
Men nu var det dags att damma av dem och prova lyckan med plast istället för gummi.
Fisket började riktigt trögt med några mindre gösar och efter det så dog de tut totalt och man bara såg att dem var och stötte på wobblerna utan att bita.
Jag hade idag en tid att passa och kunde inte vara ute längre än till halv ett och en kvart innan så började det hända lite grejjer.
Paravanen tvärstannar uppe på en brant och jag misstänker att wobblern gått i botten men hannes tar tag i spöet och det är fisk på.
Det går riktigt tungt och det är svårt att få in någon lina i början men efter en tids fajt så börjar den komma  med mot båten.
Fisken säkras i håven och kan vägas till 8300gram och 110 cm lång. Tyvärr så hade fisken någon gammal skada och kondisen var inte där den borde varit, den kunde allt tynga vågen med något kilo till.
Glad kille med nytt personbästa.
Hinner precis kroka av innan det hugger yttligare en liten gös och kort därefter kommer nästa gös på 2,7 kg som tyvärr får avsluta dagen mitt i huggperioden.
Det är totalt värdelöst att ha tider att passa när man är på sjön då det ofta slutar med att fisket är som bäst när man ska hem.
Tack Roger och Hannes för en trevlig dag på sjön.
Skitfiske!!

1 kommentar:

  1. Gå gärna med i fishermen.se som är en nystartad community och lägg till din blogg:)
    http://www.fishermen.se/groups/bloggar/

    SvaraRadera