onsdag 21 januari 2015

Vädret ställer till det

Under jul och nyår så var jag ledig en helt gäng dagar och jag hade tänkt köra rätt hårt ute på sjön då förhoppningen var ismete. Detta ville inte kungbore utan han jävlades så gott han kunde. Var det inte snorkallt så det låg is på sjön blåste det 25-30 ms och när väl isen la sig över våra sjöar så tinade den lika fort och blåste sönder.
Men var rätt knäckt där ett tag då man inte kunde komma ut på något fiske under en lång period. Då  tog jag och Åsse tag i saken och trailade ner söderut för att doppa båten i lite sötvatten igen och flötestrolling stog på menyn denna soliga härliga dag.
Fisket var segt med en kall natt och nordanvind på det gjorde fiskarna väldigt passiva men jag lyckades lura en fin gädda i 5 kgs klassen innan mörkret satte stopp för denna dagen.

Sen nu i måndags så hade isen försvunnit igen och det skulle inte blåsa storm utan vara perfekta vindar och då skulle det ju givetvis bli lite gösjakt.
Kommer ut på sjön och det börjar snöa. Tyvärr så verkar alla gösar gömt sig då det var totalt sterilt på lodet och det blev bara massa letande.
Det man fick roa sig med var att kramsnöbollar istället.
Skitfiske

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar