torsdag 1 januari 2015

Julaftonsfiske och ispremiär

Efter att ha jobbat mycket i december så kom äntligen långledigheten och man hoppdes komma ut en hel del på sjön men det sket sig rätt rejält.
Va det milt så blåste det för mycket och vissa dagar kröp kvicksilvret ner för mycket.

Men julafton skulle bli fina vindar och mildväder, hmm hur fan ska man göra nu. Ska man åka ut ett par timmar innan man ska träffa släkten eller ska man hoppa över fisket för att det just är julafton.
Jaja vi ställer klockan och kollar tänkte jag men vaknar en lång stund innan och ser att det blåser rätt friskt i träden utanför men enligt prognosen skulle det lugna sig framåt.

Kryper ner en stund till men inser sen att det knappt blir lönt att åka ut då transporttiden till sjön och sjösättning gör att det inte känns lönt så bestämmer mig för att hoppa fisket.

Blir lite frukost hemma innan morsan ringer och meddelar magsjukan hemma så julaftonsfirandet blir avvisat denna dagen.
Då fanns det ju inga andra val än att åka ut på sjön, koka kaffe och ett par mackor och sen iväg. Kan ju också säga att det var lugnt i rampen denna dag och körde ut över en spegelblank sjö men med rätt mycket dis och dimma.

Letade runt efter lite ekon och hittade lite sporadiskt med fisk men de var riktigt sega men upp till jiggen skulle dem men de vägrade och bita och det är nog inte konstigt med ett sådant barometerfall som det hade varit.
Lyckades i allafall kroka en gädda som inte kunde hålla sig så det blev ingen fisklös dag

Sen kom kylan och isarna började lägga sig men ett lättare snöfall kom som isolerade isen bra så isarna växte sakta ändå att det var kalla temperaturer i flera dygn.
Men efter lite rekande så vågade jag och Åsse oss ut och isen var dålig och var någonstans mellan 3,5 - 5 cm och vädret slog också om till mildväder så det blev bara en dags fiske på isen.

Fisket var dåligt men två gäddor runt 6 kg fick syna isen och det är ju fan med att man ska ligga två minus nu.
Mildvädret fortsätter här nu med kraftig blåst regn och 5-6 plusgrader så isarna går nog ut helvete för denna gången så nu blir det väl åter en period där det blir svårt att ta sig ut.
Skitfiske och gott nytt år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar