tisdag 23 september 2014

Alumacraft Escape 145

Nu så har jag kört en handfull fiskepass från min nya båt och jag kan inte annat en vara riktigt nöjd. Det känns verkligen att jag har hittat en båt som passar mig perfekt till mitt fiske såsom trolling, pelagiskt vertikalfiske och flötestrolling.
Än så länge har jag inte hårdtestat den utan kört som mest i 40 cm vågor och det var inga som helst problem att ligga på fullt där så ska bli skoj att testa i ännu grövre sjö.

Båten är 4,42m lång och 1,93m bred och vikten ligger på 251kg.

Jag som fiskar mycket pelagiskt vertikalfiske så är denna båten perfekt för mitt fiske då båten driver relativt lite med tanke på den höga friborden, samt att det går smidigt att vända runt fort vilket var en nackdel med min förra båt.
Det blev också en 4 bladig proppeller som har en bättre grepp och bromsar upp båten bra när du ska tillbaka till ett eko.
Det är helt enkelt lite smidigare att fiska nu och jag är helt övertygad att jag kommer ha många härliga timmar framför mig.

 Livewell på 49 liter till betesfisken som ska komma till användning nu i höst då det blir lite flötestrolling.

 Två stuvfack fram där jag har två 115amp batterier till elmotorn samt vågpåse och lite annat smått och gott.
Motorvalet var inte så svårt för mig då jag alltid sett Honda som en riktig kvalitetsmotor, 40hk blev det vilket är max för denna modellen och det är en riktigt bra kombo.
Planar illa kvickt och har en toppfart runt 27 knop.
Valde även till ett givarfäste som är höj och sänkbart om man skulle traila i på flacka ramper och inte vill skada sina givare.
Splashguards från WeveWackers tycker jag är ett måste om man kör pelagiskt fiske och backar upp mot vinden så du inte får massa vatten in i båten. Dessa är rejält tilltagna och det ska nog mycket till innan det slår in med dessa monterade.

Valet av trailer blev en Respo John som är en Eu trailer med en totalvikt på max 750kg.
Gångramp är skönt och ha när det blir lite kallare i vattnet och fötterna är blöta som man inte halkar och slår sig.
Trailern har inte heller någon lysramp som man tar av utan dem fälls upp på sidan av trailern vilket är väldigt smidigt men kan ha en nackdel om det är trångt när man trailer då bredden på kärran ökar lite men det känns inte som det kommer bli något problem för mig då de flesta ramperna är väl tilltagna.
Sköna stolar som är snurrbara och höj och sänkbara. Spöfacket är under ekoloden där du har bra med förvaring.
Körde också på ett givarfäste till den pelagiska givaren från z bait vilket jag bara har positiva saker att säga om. Stabilt och väldigt smidigt samt snyggt.

Köpte även med en instrumentpanel där du har knop, tilt, volt samt varvräknare som också har en timräknare så man enkelt håller koll på när det är tex dags för service.
I aktern så har du bensintank samt en liten extradunk som kan vara bra att ha om det skulle bli tajt med soppa samt startbatteriet och en huvudström brytare.
Aluma-trac är perfekt att fästa tillbehör så som spöhållare, ekolod, ramfästen mm på relingen utan att behöva borra hål i båten samtidigt som du enkelt kan flytta runt på dem så du kan anpassa det efter dagens behov.
Båten köpte jag av Westgear som har sitt säte utanför Halmstad och kan bara berömma killarna för deras engagemang och service, där finns inga problem på saker utan bara lösningar.

Nu blir det jobb ett par dagar innan det blir dags för fiske igen.
Skitfiske!6 kommentarer:

 1. Hej våfflan

  E ljusrampen på trailern vattentät frågas??

  Boees på mossen

  SvaraRadera
 2. Ok tack för snabbt svar Våfflan,betyder det att man måste vika undan ljusrampen innan man bakar i???

  SvaraRadera
 3. Trevligt ekipage! Ser ut som bränsletank och batteri är i samma utrymme, isåfall livsfarligt! Skulle inte jag våga iallafall...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Fredrik, jodå det är helt klart ett trevligt ekipage!
   Det med bränsletanken vet jag inte hur känsligt det är egentligen. Det är väldigt god ventilation där dessa står. Sen så har väl vad jag vet de flesta båtar det på detta sättet?
   Ha det gött!

   Radera