söndag 3 augusti 2014

Sen Finlandsrapport

Det var snabbt påkommet att vi skulle testa Finland och fresta deras pelagiska gösar med gummi då dem aldrig fått se detta innan.
Det bestämdes fort att vi skulle åka och 6-7 dagar senare så sitter vi i bilen upp mot Stockholm och de finländska färjorna på väg mot muminland.

Vi var fyra stycken från Westinsgänget som åkte över och vi var Jörgen, Danne, Fidde och jag som skulle testa lyckan.

Det tog 1,5 dag i resa att komma över och innan allt med fiskekort, boende samt käka var klart hann vi även med att få upp en stackars tjej ur diket då hon kom lite fort i en kurva och höll på att köra in i oss men allt gick bra tillslut.
Kändes lite märkligt att rulla på med båt på båten
 När vi hade installerat oss så hinner vi köra några timmar ute på sjön och vi möts av fantastiskt väder och en värmebölja med 30 plusgrader har precis dragit in över Finland.
5440g
 Vi han med att några hyfsade gösar innan vi får rapport från Danni och Jöggi att dem tagit en riktigt fin gös strax under åtta kilo.
Grym start och förhoppningarna blir stora inför dem andra dagarna.

Fisket är svårt då det är en stor sjö med stora djup med mycket betesfisk, gösarna gick upp korta perioder och då dem samtidigt jagade och gick in och ut i stimmen med betesfisk vilket gjorde det svårt att få träff och kunna fiska på dem.
Vi såg några bättre fiskar men fick dem inte till att ta, det var verkligen inget mängdfiske.

Vi fiskar i lite olika vatten och denna gösen tog i ett litet vatten där huggen var så extremt brutala så man kunde tro att dem gick på något speciellt i denna lilla pölen. Stenhårda hugg så spöna flög nästan ur händerna när hugget kom.
Här var det mycket mer fisk att fiska på men dem var också väldigt svåra att få till att hugga men de huggen var så värda att vänta på.
6800g
 Det var där jag tog min största fisk under resan som vägde in på 6800gram.
Bra ramper där man kör ner två båtar samtidigt, borde vi ha på fler platser i Sverige.
 Detta var en liten gös som Fidde tog, den måste varit odlad då den var fenklippt :)
 Näst sista dagen så körde vi halva dagen i ett mindre vatten och andra halvan på ett större och vi såg två riktigt bra fiskar som inte ville hugga, dem var uppe och tittade på 4 olika jiggar men inte något skulle visa sig duga för dessa stora damer.
Häftig miljö att köra båt i.
 Men jag fick en liten tröst av en femkilos i slutet på kvällen men tog vi inget kort på då den blödde lite så den fick gå tillbaka fort.
Sista dagen skulle vi köra ut tidigt för att hinna med några timmar innan vi var tvungna att lämna för att hinna tillbaka till Helsingfors och köra ombord på färjan mot Stockholm igen.

Vi körde på och hittade några ekon som visade sig vara gäddor innan Danne fick problem med sin motor så vi fick bogsera in honom till land och fisket för denna resan var över.
Detta var en väldigt spännande resa som vi kommer göra om inom en snar framtid.
Skitfiske

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar