fredag 30 december 2016

Summering av fiskeåret 2016

2016 börjar lida mot sitt slut och jag kan nu hemma i soffan på årets näst sista dag ta en god kopp kaffe och sammanfatta ännu ett bra fiskeår.
Ismetet blev ingen höjdare detta året detta året då det bara blev ett fåtal pass då det blev en väldigt kort säsong.

Fisket riktade sig efter gös men vill minnas att jag blankade helt på gösen denna säsongen och fick nöja mig med en drös med gäddor som inte ville hålla sig borta.

Isen gick tidigt och det blev en ett långt vårfiske från båt vilket uppskattas av mig och troligtvis många andra.
Gösen har som vanligt fått all tid på våren för att jaga, just den där gösen med det lilla extra.

Våren bjöd på många fina dagar och det landades en del fina fiskar.
7020g 86cm

9020g 91cm
Fisken nedan är ett exempel på att verkligen en fisk räcker, hade fiskat i över 10 timmar och hade inte hittat något vettigt alls att fiska på så jag var väldigt nära att packa ihop och bryta för dagen.
Men gav mig fan på att det skulle gå, vädret var lovande men fisken lös med sin frånvaro och jag gjorde en förflyttning till andra sidan sjön och efter lite sökande så hittade jag ett riktigt bra eko som hugger.
Så otroligt skönt när fisket varit så usel hela dagen.

9520g och 96cm

7300g

7320g

8340g

7100g 91cm

8400g 92cm

7plus 90cm

8860g
Våren led mot sitt slut och sommaren kom snabbt med många varma fina dagar, jag började fiska lite mer abborre och det blev ett gäng turer till vättern efter de magiska rödingarna.
Här kommer lite borrebilder.

Årets största 1140g
 Det blev en hel del pass efter abborre hemma i mina insjöar och måste säga att det är ett ruskigt roligt fiske, ibland så går det så jäkla enkelt och ibland så är dem helt omöjliga att få igång.
Det blev några för mig fina borrar under sommaren.

När vädret passade så kom vi iväg på lite rödingfiske på magiska vättern med sitt klara kalla vattan och grymma fiskar.
Finns det något roligare att se hur rödingarna jagar jiggarna och man kan luta sig över båtkanten och se dem komma i raketfart efter jiggarna.
Det kommer garanterat blir röding nästa sommar.

Hösten börjar närma sig och jag kommer lägga mer tid på gösen igen då jag upplever det som en bättre period än högsommar månaderna.
Det kommer några fina fiskar under några veckor och man är inne lite i ett stim och har några bra turer på rad.
7020g 92cm

96cm 7400g
Galen kondis, 9500g 93cm

Samma som ovan, makalös buffelkondis!
Jag hade sedan en tid sedan beställt en ny båt som jag gick och väntade på och i början av november så hade hon anlänt till grabbarna på westgear utanför Halmstad och monteringen började med illfart för att jag skulle kunna fiska lite med den innan isen ev skulle komma.

Jag hade haft min Escape 145 i två år nu och den har verkligen levt upp till mina förväntningar, jag har varit 100 procent nöjd med den och hon har gett mig fina minnen. Men det var dags att gå vidare då jag hoppas kunna komma ut lite mer på vättern och sen är det förbaskat kul med nya saker också.


Jag har hunnit köra några pass pelagiskt med den och kan säga att jag är förvånad över hur pass snabbt den vänder runt trots att den är lite större, fisket har inte varit det bästa när jag kört pelagiskt då jag inte hittat så mycket fisk.
Det blir lite mer träning till våren sen men än så länge så är jag grymt nöjd och jag har redan upplevt fördelarna med lite större båt då jag kommit ut vissa dagar då det hade varit tufft med 145an.

Nu i höst så har det blivit en del gäddtrolling samt flötestrolling och det har gett hyfsat med fisk i mellanstorlek men de där större har jag missat.
Har blivet ett gäng fiskar upp till 8 kg som störst.

Nu går vi mot 2017!
Gott nytt år på er!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar