söndag 11 september 2016

Halvdags gösfiske

Blev en kortare tur då vinden skulle bråka med en i vanlig ordning men jag skulle ut ändå, blåser det när man är ledig så är det bara att gilla läget.
Kommer ut först vid 10 tiden efter en välbehövlig sovmorgon och drar iväg till första djuphålan jag tänkte börja fiska och och det var mängder med betesfisk och en del större ekon som gick där runt omkring och rörde sig mycket och det gjorde inte det lättare att det var massor med betesfisk så det var svårt att lokalisera just de större fiskarna.
Krigade på någon timme innan jag fick en snabbsimmande fisk att stanna till för att stiga sakta och ta jiggen, smäller på hårt och jag märker fort att det är en bättre fisk och inser rätt fort att det är fel art som satt tänderna i min jigg.
Upp kommer en gädda som mäts till 115cm innan den får simma tillbaka ner i djupet och jag får knyta om då gäddans tänder och flourocarbon inte går hand i hand.

Kör vidare och får ett par mindre gösar innan jag byter plats i sjön. Nya stället som brukar hålla någon bättre fisk var totalt soprent men hittar någon mindre fisk som inte vill ha mina jiggar.

Kör tillbaka till andra stället igen och ser en bra fisk som går undan ett par gånger innan jag får träff och hon ser jiggen.
Denna gången är det rätt art och efter lite stånkande så ligger hon i håven.
7020g 92cm
Orkar precis över 7 kgs sträcket och mäter in på 92 fina cm.
Kör vidare en stund utan resultat och plockar upp och kör iväg till ett annat område där jag ser några halvbra fiskar som vägrar att hugga innan jag packar ihop och åker hem för att ladda inför nästa pass.
Skitfiske!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar