lördag 16 juli 2016

Abborrefiske

Nu när det är semester så hoppas man ju på fint väder med bra tryck och fina vindar men så har det absolut inte varit sista veckan.
Att man alltid ska tjata och gnälla om väder och vind men nu får det vända tycker jag.
Vindarna har varit starka så de flesta sjöar som man vill besöka blir omöjliga att bedriva något fiske på så det är bara att anpassa sig och ta mindre vatten som är mer skyddade.

Jag och Åsberg skulle göra ett nytt test på abborre där vi fått några abborrar för någon vecka sedan så skulle ge det ett nytt försök.
Vi trailade i runt 6 tiden på morgonen och första platsen vi jiggar av så får åsse hugg direkt av en fin borre på 880g har jag för mig den landade på.
Han får ett par borrar till något mindre innan fisken försvinner och jag har inte haft ett pet på mina grejjer innan vi testar nya områden men blir helt resultatslösa.
Det dröjer tills eftermiddagen innan vi har kontakt med borrarna igen och jag lyckas få fem stycken där den största ligger på 1040g.
Lite märkligt att åsberg nu inte får någon och vi tycker vi fiskar likadant men något måste vi göra lite annorlunda.
De andra borrarna har också respektabel storlek på mellan 3-6 hg.
Sen rinner tiden iväg och vi tvingas traila upp och vara nöjda med dagen.
1040g

Körde även igår ett kortpass efter borre tillsammans med fidde och vi skulle först inte åka ut men runt lunch kunde ingen av oss vara hemma längre utan vi sa vi chansar och går det så går det.
Vädret skiftade mellan vindstilla och sol för att sedan ös regna och blåsa satan och så höll det på. Tror regnjackan åkte på och av 6 gånger på 3 timmar och det var bara massa smågäddor i farten och borrarna lös med sin frånvaro.
Vi hittade betesfisk och tillslut krokar jag i en fisk under båten och upp kommer en fin borre på 6-7 hg men samtidigt så smög sig åskan närmare och närmare och vi sa att vi får nog snart ge upp och mycket riktigt.
Ett par hårda smällar och himlen öppnade sig totalt så vi flydde upp på land och allt var dyblött.
Skitfiske!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar