onsdag 23 mars 2016

Årets första gösfiske

I helgen som var så har jag varit uppe i Stockholm på sportfiskemässan vilket alltid är lika trevligt då man träffar massor med goa sportfiskare att tjöta med.
Var ledig någon extra dag i veckan då jag ska jobba nu i påskhelgen så jag kunde köra ett premiärpass efter gösen.
Första rampen jag kommer fram till ligger det fortfarande is vid så där kommer jag inte i med båten utan trailar vidare till en annan där det är helt is fritt och jag drar iväg ut över vattenvidderna på en spegelblank och solig sjö.

Skön känsla att äntligen vara ute igen efter att ha varit inlåst i många många veckor nu så man bara njöt och att det var finväder på det gjorde ju inte saken sämre.

Såg ett fåtal ekon som stog högt upp i vattnet och inte var sugna på att få en båt över sig så skuggade dem, då rörde det på sig illa kvickt.
Var en hel del gädda i området också, men tillslut så lyckades jag få en gös till att ta då jag fiskade lite på volly då de rörde sig snabbt.
Hon han se jiggen innan båten kom och efter lite tvekan så högg hon. Det var en gös runt 4.5 kg som hade fallit för min slime twinteez.

4.5a i nya westinhåven (stor håv alt liten fisk?)

Fiskade vidare men det var svårt att hitta några vettiga ekon så förflyttade mig till en annan del av sjön där jag inte kör så länge innan jag hittar ett bättre eko som först gången då jag inte hade så bra träff på henne tog ett simtag i sidled.
Backar upp mot henne igen och då får hon se jiggen som verkar vara lite intressant och hon smyger upp och nyper till.
Känner direkt att det är en bra fisk och hon går upp i ytan och slår med huvudet, typiskt dessa vårfiskar att göra så men agerar snabbt och håvar direkt.
Skönt med en bra start på året, hon vägs till 7060g och 87 cm innan hon får simma tillbaka hem igen.
7060g 87cm
Blir någon gös till runt 4.5 kg samt någon mindre innan dagen börjar lida mot sitt slut så jag packar ihop och åker hemåt nöjd och belåten.
Skitfiske!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar