söndag 3 januari 2016

Årets första gös

Nyårdagens morgon så skulle det både vara lugnare vindar och inga minusgrader så ett pass efter gösarna skulle göras innan den riktiga kylan tågar in och lägger ett täcke av i på våra sjöar.
Steg upp i bra tid för att inse att det var total isgata ute så jag väntade en stund med att köra mot sjön för att slippa den värsta halkan.
Kom fram till sjön vid nio tiden och trailde i aluman i lite lätt snöfall, började söka ekon och hittar ett lite bättre eko 5meter under båten. Släpper ner en slime som den efter en stund får för sig att inspektera, jiggen smälter ihop med fisken en bra stund innan vampyren behagade hugga.

En rätt lugn drill och jag kunde lyfta upp årets första gös i båten som sträckte sig över 5 kg och det var en bra start på årets gösfiske.
Kallt som satan och snön gjorde att det fick bli en snabb mobil bild bara innan hon fick simma hem igen.
5300g


Krigade vidare och sökte efter mer gösar som var hungriga men det var sparsamt med ekon men hittade någon mindre gös som jag drog jiggen ur munnen på när den bara tog över stjärten på jiggen.

Efter detta så hittar jag bara några mindre ekon som inte var intresserad av att bita utan så fort man kom över dem så gled dem retsamt undan.
Årets första pass är gjort och nu framåt blir det nog mer inriktning på ismete än att man får ta ut båten igen.
Skitfiske

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar