fredag 4 januari 2013

Äntligen is pb!

Körde ett pass för några dagar sen som skulle innebära att den för mig mycket svårfångade 5+ gösen skulle göra ett besök ovanför isen.

Var ute i god tid på morgon och riggade spöna och det dröjde någon timme innan mitt första fäll kom och det var en jr gös som ville ha lite frukost.

Efter det så blir det en lång lång väntan innan nästa hugg skulle komma, hugget kom på närmsta spöet och linan gick stadigt utåt så jag krokade direkt och fisken tynger till bra och är med ett par sekunder innan den släpper.
Piss också då den kändes bra men det var bara att ladda på med en ny mört och det dröjde cirka 10 minuter innan det löser igen och denna gången sitter mothugget.

Fisken känns bra men kommer snabbt upp till hålet och man ser en bra gös under isen.
Fisken landas och vägs till 5820g och min efterlängtade 5 plus gös var landad.

5820g
Det kändes riktigt gött då jag har många fiskar strax under 5 kg så denna var väldigt välkommen.

Maffigt att se dem under isen
Fiskar på och gäddorna går in och tar över och det kommer upp 2 gäddor runt 4,5 kg innan det mörknar och det blir dags att åka hemmåt.
Det var mitt sista pass på denna isen då isarna är för dåliga för att gå ut på nu så vi hoppas på kyla så det hinns med några ispass till innan våren kommer på riktigt.
Skitfiske!

7 kommentarer:

 1. Tog du den på Bergman-pilk o mask?????

  SvaraRadera
 2. Grattis Frallan!
  Häftig bild när man ser gösen genom isen sådär.
  Mvh Micke

  SvaraRadera
 3. Riktigt fina gösar du tagit! Grattis till fina fiskar, bra bilder och bra texter. Ska bli kul att hålla koll på din blogg och se hur våren ter sig.
  Skitfiske!
  Jakob Fagerlund/ Sf lures
  sflures.wordpress.com

  SvaraRadera
 4. Stort grattis!
  Känns som om vi har bra isar åt ena hållet och våren och andra hållet. Vilket lockar mest?
  Skitfiske!
  Jakob Fagerlund // Sf lures

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, nu så kommer kylan igen så nu kommer det gå att fiska från isen igen och det ska bli kul att komma ut igen. Våren kommer fortare än man tror.
   skitfiske

   Radera