lördag 13 mars 2010

Fan vad skönt med nytt pb idag igen.


Körde ismete pelagiskt idag med hyffsat stor mört. Va ute på sjön vid 7 tiden och började rigga upp spöna. Fy fan för denna tjocka isen säger jag bara.
Började bra med hugg precis när allt va ute och det va en fin gädda runt 5 kg som hade fattat tycke för min mört.
Den bjöd på en helt okej fajt för sin storlek och när jag skulle kroka av den ser jag en cirkel krog som satt i överkäken på den. Så nu simmar han runt i sjön utan krokar och grejjer i munnen så han är väl glad och lycklig nu.

Sen blev det ett par blindfäll och en norpad mört som resultat. (troligtvis en liten gösta som varit framme och nafsat.)

Satt och gottade mig i solen med en kopp kaffe och hör ett destingt pling från en av mina bjällror och snabbt upp med huvudet och letade efter fället men ser inget på mina sex spön.

Märkligt tyckte jag och gick mot en vippa som såg ut att stå lite högre upp än normalt och när jag närmar mig ser jag att linan ligger över vippan och att fullkommligt bara sprutar ut lina.

Tar tag i spöet och gör ett våldsamt mothugg och känner att det är fast fisk.
Försöker ta in lite lina men det är bara tvärstopp och känner sen ett par rejäla gungningar.

Då plingar det till på spöet bakom mig men bryr mig inte så mycket om det då jag har annat att tänka på vad som sitter i andra ändan av linan och försöker pumpa en den.
Men det är inte lätt då hon inte viker en mm och tankarna snurrar i huvudet, hur stor är hon sitter krokarna mm.

Efter ett tag får jag upp huvudet och lyckas få ett fast hjälgrepp och ser att det är en riktigt fin madam.
Satan tänker jag ensam och avkrokningsmatta och vågsäck mm ligger kvar vid bandcamp så jag ropar på hjälp av två trevliga killar från Värnamo som kommer springade med vågsäck och våg.

Hon krokas enkelt av och vägs sen till 11500 gram och sen tar vi ett par bilder med mobilen innan hon får simma tillbaka till sitt rätta element, vilken känsla att se den stora stjärtfenan vifta hejdå på väg ner i djupet.

Sen kom man på tanken om det andra fället och springer dit där hela rullen nästintill tömts på lina.
Skit också tänker jag och tar tag i spöet och vevar som en tosing för att få hem all lina men får aldrig något motstånd, tyvärr har gäddan kommit över tafsen och bitit av linan. Hoppas bara att den lyckas få ur mina två owner st41 or och kan leva vidare.
Nu blir det att fira med en fin whiskey i soffan och sen börjar laddningen inför morgondagens pass.

Tack så hemskt mycket för hjäpen grabbar, jag är mycket tacksam för det då gäddan kom tillbaka till sitt rätta element fort.

2 kommentarer: