söndag 25 september 2016

Svårt gösfiske

Ny ledig dag och fint väder var utlovat, kom ut tidigt och det var lite småkyligt så det var både mössa och vantar på de första timmarna.
Hittar lite fisk men de går upp och granskar jiggen för att sedan ge mig ett hånflin och simma ner igen.
Det blir ett par mindre fiskar som tar väldigt försiktigt. Kör vidare och nu är det varmt och skönt och lagom med vind. Det känns hett och jag får en lite bättre fisk strax under 5 kg som direkt får simma hem igen.
Kör på men hittar ingen fisk på 3 timmar så jag börjar fundera på att ge upp men bestämmer mig att köra på någon timme till och mycket riktigt gav det resultat.
6440g
Bra fight bjöd hon upp till och dagen slutar bra, skönt med en bra fisk då det kändes lovande på förmiddagen då jag såg ett par större ekon som inte tog.
Skitfiske

fredag 16 september 2016

Lång gös!

Förra veckan blev det ett nytt göspass och klockan ringer tidigt och kaffet åker på och ett par mackor breds föra att sedan tar klivet ut genom dörren och få en örfil att en kall kall köldchock.
Tempen hade fallit till endast 2 grader på morgonen och det var ett fint litet lager med is på bilen som fick tas om hand innan kursen styrdes mot sjön.
Denna kyla hade ju som vanligt gjort att det ligger en tjock dimma över en spegelblank sjö så det blir lite gps körning innan fisket kan starta.
Hittar något vettigt eko då och då men det vägrar att hugga, de är snabba upp till jiggen men sen vill de inte samarbeta mer utan simmar undan.

 Krigar på och får tillslut en fisk runt 4,5 kg så det går att lura dem men det blir färre och färre ekon och klockan börjar dra sig mot eftermiddag och tankarna går att varför är jag kvar, varför tar jag inte och åker hem i vettig till så man kan njuta hemma en stund ikväll i det fina vädret.
Så fan heller det ska gå tänker jag. Tjurar ihop och krigar på ett par timmar till och hittar en bättre fisk som står högt.
Ser den på structurescanen och vänder runt på den, fisken flyttar sig 5-6 meter i sidled vilket dem gjort hela dagen men jag backar upp mot henne och tar henne lite på volly och hon stiger och smäller på direkt på min slime.
Väl i håven ser jag att det är en lång fisk men är tunn, fisken mäter 96 cm och väger 7400g.
Skönt att få en bra fisk efter allt tjurande från gösarna och en annan också för den delen, men skönt när det lönar sig.
Skitfiske!

söndag 11 september 2016

Halvdags gösfiske

Blev en kortare tur då vinden skulle bråka med en i vanlig ordning men jag skulle ut ändå, blåser det när man är ledig så är det bara att gilla läget.
Kommer ut först vid 10 tiden efter en välbehövlig sovmorgon och drar iväg till första djuphålan jag tänkte börja fiska och och det var mängder med betesfisk och en del större ekon som gick där runt omkring och rörde sig mycket och det gjorde inte det lättare att det var massor med betesfisk så det var svårt att lokalisera just de större fiskarna.
Krigade på någon timme innan jag fick en snabbsimmande fisk att stanna till för att stiga sakta och ta jiggen, smäller på hårt och jag märker fort att det är en bättre fisk och inser rätt fort att det är fel art som satt tänderna i min jigg.
Upp kommer en gädda som mäts till 115cm innan den får simma tillbaka ner i djupet och jag får knyta om då gäddans tänder och flourocarbon inte går hand i hand.

Kör vidare och får ett par mindre gösar innan jag byter plats i sjön. Nya stället som brukar hålla någon bättre fisk var totalt soprent men hittar någon mindre fisk som inte vill ha mina jiggar.

Kör tillbaka till andra stället igen och ser en bra fisk som går undan ett par gånger innan jag får träff och hon ser jiggen.
Denna gången är det rätt art och efter lite stånkande så ligger hon i håven.
7020g 92cm
Orkar precis över 7 kgs sträcket och mäter in på 92 fina cm.
Kör vidare en stund utan resultat och plockar upp och kör iväg till ett annat område där jag ser några halvbra fiskar som vägrar att hugga innan jag packar ihop och åker hem för att ladda inför nästa pass.
Skitfiske!