torsdag 22 oktober 2015

Nytt göspass

Körde ett pass tidigare i veckan då vindarna skulle vara fina hela dagen så va det bara att ställa klockan och ge sig iväg mot sjön.
Kom fram till sjön vid 7 tiden precis lagom till det började ljusna och jag knuffade i båten och körde ut mot en djuphåla för att söka ekon.
Tog någon timme innan jag hittade första ekot, tyvärr så var det en riktig sprinter så det gick inte få ner jiggen innan hen var borta.
Fisken jagade jag runt på ett bra tag men gick inte få fullträff och jag letar vidare.
Hittar en bättre fisk till någon halvtimme senare men denna fisken han se jiggarna innan hon gled undan. Fiskade med lite olika jiggar men ingen som hon visade intresse för.
Satte på en 6 tums slimteez och denna jiggen skulle inspekteras och fisken stiger bestämt mot jiggen och jag bara väntar på att det ska smälla till i w8an.
Men tyvärr så uteblir hugget och hon smyger istället ner till botten.

Letar vidare men hittar inte mer fisk så jag fiskar mig mot ett annat område som känns hett men där är det tomt på ekon men får en fisk runt 3 kg innan jag förflyttar mig igen.

Hittar ett eko som ser bra ut och jag får släppa 5 gånger innan hon ser min jigg då denna fisken också flyttar sig så fort båten kommer över. Släpper lite på volly en gång och hon hinner se jiggen och då var det ingen tvekan. Rätt upp och klippte min bass orange 8 tums i modell twinteez.
En rätt lugn drill med lite stånk och stön så bryter hon ytan och jag kan lyfta in henne i båten och känner att fisken är betydligt tyngre än jag först trodde.
Vågen stannar på fina 7300g.
7300g
Fiskar vidare och hittar en fisk som står 5 meter under båten som för en gångs skull inte simmar, släpper ner samma jigg och hon stiger direkt sakta men säkert upp och nyper jiggen.
Är bra fart på fisken så jag tror den är av samma size men lurade mig när hon kom upp men en bra fisk ändå.
5plus
Klockan är nu strax efter tio och det känns riktigt hett men detta var allt som hände. Blev inga mer fiskar idag fast jag körde till halv sex tiden innan jag bröt och trailade upp.
Skitfiske

tisdag 20 oktober 2015

Abborrefiske

Blev ett borrepass förra veckan, kom ut vid strax efter nio då jag hade några saker att fixa innan jag kunde sticka ut till en lokal sjö för lite abborre jiggning.
Det är kul att bryta av allt pelagiska fiske med lite annat också och man njuter verkligen att sitta ute i naturen utan att ha full fokus på loden hela tiden och huggen är så härliga.

Fisket började riktigt usel, såg massor med betesfisk och abborrar men de tokvägrade att hugga.
Inte blev det några gäddsnipor heller som man annars får i parti och minut här och det dröjde nog ett par timmar innan första gäddan högg, men det var ju abborre jag skulle ha.

Testar lite olika ställen där alla områden håller bra med fisk men det var tufft att få dem till att hugga.
Fiskar men en miniteez utan någon vidare gång och efter ett tag så nyper det till försiktigt och jag känner det lätt med mitt w8 powershad som jag hade med mig ut för första gången.
Krokar och fast fisk, jag tycker det är svårt att känna om det är en abborre eller en mindre gädda igen men till min glädje kommer en bättre borre upp.
940g 40cm
Fiskar vidare men inga fler borrar vill vara med idag, gäddorna vaknade till liv lite mer på eftermiddagen så man fick känna lite sprattel i spöet innan jag bröt och åkte hem.
Skitfiske

fredag 16 oktober 2015

Fingös i båten

Hade jobbat hårt ett tag så det kändes skönt att komma ut på vattnet igen och man kommer från runt halv7 tiden till rampen och det börjar ljusna och man trailar i aluman och tuffar sakta ut på tomgång och börjar packa upp jiggarna.

Dimman ligger lite lagom så det är inga problem att komma ut på sjön utan man har bra sikt så fort man kom ut en bit från land.
Började söka ekon och det blev några mindre gösar innan jag runt 11 tiden hittar ett bättre eko som står uppe på kanten ut mot djupare vatten.

Fisken står 2 meter över botten över 10.5 meters djup och jag fiskar ett tag på fisken men den ger ingen reaktion utan jag får nöta lite på den och vinden knuffar undan mig lite ibland så jiggen glider sakta in över fisken igen och då får den intresse.
Smyger upp mot jiggen och det dröjer 4-5 sekunder innan hugget kommer och jag gör ett stenhårt hugg. Fisken krigar på och knycker lite men tror inte den är så stor, men när hon väl bryter ytan så ser man att det är en bra fisk.

Glider in över håvkanten och ser att den är både lång och av bättre kondition.
Ett par bilder och vägning och mätningen innan hon får simma hem igen.
9300g

95cm
Fiskar vidare men har som vanligt lite svårt att koncentrera mig när jag fått en bra fisk utan åker mest runt och njuter av det härliga vädret och är allmänt nöjd.
Kör på och bryter vid 5 tiden då jag inte hittar så mycket mer ekon att fiska på.
Skitfiske