onsdag 24 april 2013

Nytt pass

Efter förra passet med så lite fisk jag hittade så föll valet på en annan lite mindre sjö för att se om det fanns lite mer fisk att hitta där.
Det blev en heldags fiske med en hel del mindre fisk som va huggvilliga till tusen men tyvärr så hittade jag dåligt med bättre ekon.
Med ett undantag och det var en bättre välkonditionerad gös som stog så högt som två meter under ytan så när man släppte jiggen så såg man verken jiggen eller fisken.

Sen sa det bara smack i backen och efter en kort fight ligger fisken i håven.
5180g
Nu sitter man inblåst i flera dagar verkar det som, blir totalt förstörd av detta att när man lagt en semstervecka för enbart fiske och sen får man sitta hemma istället.
Fan med helt enkelt men får väl hoppas det vänder snart så man kommer ut på sjön fort igen.

Skitfiske

tisdag 23 april 2013

Äntligen!!

Äntligen så har denna förbannad vinter få gå tillbaka för den här gången och isen släppte riktigt fort när vädret vände.
Skulle egentligen jobbat hela lördagen men lyckas få lite ledigt på dagen och endast jobba kvällen och då skulle det ju bli ett premiärpass.

Jag åkte ut extra tidigt för att få så många timmar som möjligt på sjön så båten åkte i plurret redan vid 6 tiden på morgon. Det brukar inte vara något bra fiske så här tidigt men det var en fröjd att bara vara ute på en spegelblank sjö och bara njuta.

Det hade varit en kall och klar natt så det var ett par minusgrader på morgonen och bitvis hade isen fått fäste på sjön så det rasslade gött i båten bitvis.
Men efter några timmar så hade det tinat bort. Letade och letade fisk men hittar inget att släppa på men efter många timmar sökande så ser jag en bättre fisk och när jag backar tillbaka på den så ser jag den gå ner och gömmer sig på botten.

Letar vidare men hitter väldigt lite fisk. Släpper på några mindre men dem är bara nyfikna och tittar till jiggarna innan dem väljer att simma iväg.
Jag är tvungen att bryta vid 2 då jag måste iväg till jobbet och goda råd börjar bli dyra. Hittar ett mindre eko högt upp i vattnet som direkt går upp och suger i sig jiggen.
Fisken är runt 2,5 kg och årets vj oskuld är tagen.

Fiskar vidare och ser ett halvbra eko rätt högt upp och efter lite trixande och byte av jiggar får jag den till att ta.
Fisken kommer fort upp till ytan där den kan håvas.
5080g
Letar lite till men hittar inget innan det är dags för hemfärd.
Skitfiske

måndag 15 april 2013

Simrishamn och sista ismetet

I fredags så blev det årets sista pass från isen, det var en blöt och kall och seg historia med inte ett ända pill på hela dagen. Men nu går det åt rätt håll och isarna släpper snart sitt grepp och båten ska få komma i sjön igen.

Lördagen så fick jag gästa Åsberg och följa med honom söder ut mot laxarnas rike och vi kom ner till hamnen och kunde till våran lättnad se att det inte alls va så farlig dimma som vi befarat vilket var skönt och vi kunde tuffa ut på ett väldigt lungt hav.
Körde ut en bit och hade alla grejjerna i vid sjutiden och sen var det bara att nöta på. Det dröjde inte länge innan första hugget kom och snäll som han är den där åsberg så fick jag som inte fångat någon östersjölax drilla första.

Första östersjölaxen 6,5kg
Får snabbt efter detta en mindre lax som direkt får åka tillbaka.
Efter detta så blir det lungt några timmar innan nästa fisk efter middag behagar hugga och det drar iväg i bra fart och hoppet om storlax växer.
Fisken går otroligt tungt men tyvärr så är det en felkrokad fisk i femkilostrakten som direkt får friheten åter.
Krigar på ett tag till och får en ultra jr lax precis innan vi ska riva och sen var det bara att sitta i bilen dem 3 timmarna hem igen.
Trött och nöjd slockande man i soffan rätt fort.
Skitfiske

fredag 5 april 2013

Sportfiskemässa på Elmia i Jönköping

Har idag hoppat över en fin fiskedag och istället tagit mig upp till sportfiskemässan för att titta på lite nyheter och snacka fiske med trevliga personer.
Idag var det visst besöksrekord för att vara en Fredag vilket inte märktes alls då det var gott om plats och väldigt skönt att kunna gå omkring utan att trängas allt för mycket.
Imorgon när det är Lördag så kommer det nog bli lite mer folk i dem olika montrarna.

Det roligaste idag var nog ändå att kolla på alla olika båtar som kommit in dem senaste åren som är rena sportfiskebåtar och se lite olika lösningar på saker och ting.
Det blev inte så mycket inhandlat idag utan kompletterade bara upp lite jiggar som ska användas så fort isen vill släppa sitt stadiga grepp.

Men nu kan det snart inte stå imot länge till då dagarna blir varmare och varmare och snart kanske det också håller sig över nollan även nattetid och då går det fort.
Så det är bara att hålla tummarna.
Skitfiske