måndag 31 oktober 2011

Fortsatt bra medelvikt men utan topp

Flötestrolling stog på dagens schema och man var laddad till max efter Lördagens fina fiske.
Nu så har det ju också gått över till vintertid så klockan fick ju ringa en timme tidigare än den gjorde i lördags för att inte missa huggperioden på morgonen.
Tyvärr så uteblev denna idag och fisket var trögare en sist med endast 3 landade fiskar dem 6 första timmarna men skadad som man är så biter man ihop och nöter vidare.
Dem tre fiskarna vägde 6.8, 6.5 och 5.8 kg så det var förvisso en bra medelvikt.

Nötte vidare på samma fläck och frammåt två tiden så började det hända lite grejjer och det blev lite intensivare huggperioder. Hade 6 hugg dem sista timmarna varav 4 landades med vikter mellan 5.5-6.3 kg men tyvärr så uteblev en bättre toppfisk så det är till att nöta vidare efter den.
Nu blir det jobb ett par dagar så fisket för vila.
Skitfiske

lördag 29 oktober 2011

Bra gäddfiske idag

Jag och Team Åsberg möttes upp vid rampen vid halv åtta tiden och vädret var bra och det kändes hett.
Snabbt i med båten i plurret och ut mot gäddorna som idag skulle frestas med mörtar.
Jag han knappt få ut mitt andra spö innan det biter i på ytterspöet och upp kommer en fin gädda strax över 6 kg.
Hinner inte änns blinka till innan nästa spö signalera napp och där kommer en gädda runt 5 kg upp. Bra start tänkte vi.
Sen har vi en bra rush under någon timme innan det dör ut och hade då 7 fiskar i båten innan det sätter fart igen efter några timmar.
Framåt eftermiddagen så kör vi in i ett 4 hugg där tre av fiskarna vägde över 6 kilo så det var lite mycket på kontoret ett tag där men allt löste sig galant.
Totalt efter en mycket trevlig dag på sjön i mycket behagligt väder så kunde vi summera 19 gäddor med 7 stycken över sex kilo och endast en gädda under fyra kg men tyvärr så fattades toppfisken men den tar vi nästa gång.
Topp fiskarna stog Johan för med 6.8 och 6.7 och det var första gången han flötestrollade så han var nöjd med dagen.
Skitfiske



tisdag 25 oktober 2011

Gårdagens gäddfiske

Suget efter flötestrollingen har varit stor och igår så skulle vindbyarna vara rätt kraftiga så då fick det bli gäddfiske i en smal sjö så vindstyrkan spelar mindre roll.
Jag har ett gäng sillar i frysen som jag skulle testa att fiska med men tog även med några frysta mörtar att fresta gäddorna med.

Klockan 8 så skulle jag möta upp Johan vid sjön då han skulle låna ett kastnät som han skulle öva med, men med lite lätt övertalning så lurade jag med honom ut ett par timmar innan han var tvungen att åka hem.

Fisket började rätt trögt men efter ett par timmar så hade vi ett hugg på ena paravanspöet men gäddan spottade direkt och det vara bara en skadad sill som kom upp.

Efter ett tag så hög det på flötspöet och Johan som hade tid att passa fick ta den, krokningen går fint och upp kommer en slank 4 kg fisk och den föll för en mört.
Sen så får jag åka in och lämna av gästen och jag fortsatte själv och hade 2 fiskar upp till i båten runt 2.5 - 3 kg styck samt en gädda som jag missade kroka och släppte efter ett 10 tal sekunder.

Alla fiskar tog på mört/björkna idag och ända hugget som vi hade på sill spottade direkt.
Gäddorna verkar inte vilja ha sillar i mina vatten men man får väl ge det några chanser till innan man drar en slutsat.

Vackra höstfärger

tisdag 18 oktober 2011

Shopping idag

Idag så var det riktigt höstväder ute med blåst och regn så idag fick vertikalspöet vila.
Istället så blev det lite shopping och jag hittade en väska från bft som jiggar kan förvaras i på ett smidigt sätt.
Letade också efter lite planolådor men tyvärr så fanns det inga i dem butiker som jag letade i så det får vänta.
Nu blir det inget fiske på några dagar pga av jobb som förstör ens fritid totalt :)
Skitfiske

söndag 16 oktober 2011

En fisk idag

Idag så körde jag lite vj det var svårt att få dem att vilja hugga, dagens ända fisk var en fin gös på 4320gram.
Nya tag imorgon!

fredag 14 oktober 2011

Ingen disneyfilm därnere

Körde ett litet v-jigg pass idag och var ute rätt tidigt och fick smaka på minusgrader och finväder det märks att vintern är på väg in.
Efter lite meck vid rampen då styrningen hade fryst fast så var fisket igång. Första fisken som högg var en väldigt köttat gös runt 2 kg som var allt annat än vacker. Har svårt att tro att den kommer klara sig med dem skadorna och den var inte välmående då den knappt rörde sig påvägen upp till ytan.
Körde och letade ekon och fick tillslut 9 gösar samt en grön, topp runt 3 kg som tyvärr inte klarade sig då simblåsan pajade. Fisken stog på 9 meter men det var visst förmycket för den så det blev mat på den tyvärr.

Imorgon så är det en ny dag på sjön med nya möjligheter.
Skitfiske

tisdag 11 oktober 2011

Rapport Söndag och Måndagens fiske

Söndagen

Då blev det trolling då jag i Lördags blev klar med all el i båten då jag bytt elmotorer samt gått upp till 24v system istället för 12v så det behövdes lite grövre kablar osv.
Söndagen bjöd på minusgrader på morgonen och det var lite dimma på sjön men släppte ganska fort.
Fisket var inte på topp direkt och det blev en gös samt två gäddor och jag fick bryta vid 13:30 då vinden ökade och ökade.
Idag så var testet av ipiloten och det gick ju som en dröm. Det kommer bli ett perfekt hjälpmedel vid ensamfiske i lite hårdare väder.

Måndag
Ett stort hösttecken är när älgjakten drar igång, på vägen ut till sjön så stog tre jaktlag redo för vad som är typ premiärtur på öppetvatten för oss. Dvs julafton och nog allt fick dem utdelning då det avlossades 8 skott runt sjön så någon älg fick nog allt stämpla in allt.

Körde vertikal idag och började leta fisk ute på djupare vatten men där var det tvärdött och knappt en fisk syntes på lodet.
Körde runt lite innan man hittade lite gös att släppa på. Det var relativt segt med endast mindre fisk med topp runt 2.5 kg.
Det var en fin förmiddag men vid 13 tiden kom regnet och det höll i sig resten av fisketuren och man var blöt när man trailade upp båten och kunde sumera dagen med ett 20 tal fiskar upp i båten.

Nu blåste dem av matchen och Sverige är i EM Slutspel, vilken kanonmatch mot Holland.
Starkt!!

söndag 9 oktober 2011

Härlig morgon!


Kör lite trolling idag för att testa min nya ipilot. Det känns som vi kommer komma bra överns framöver.

lördag 8 oktober 2011

Leker elektriker idag.


Så inget fiske idag. Blir söndag måndag istället.

fredag 7 oktober 2011

Pissvindar som ställer till det

Körde ett kortpass till idag på 4 timmar då jag inte stog ut längre i blåsten, vindbyarna var inte roliga att ha och göra med idag. Men sugen som man var så skulle det testas.
Vertikalade och det var segt den första timmen innan dem började vakna till liv, blev 10-12 gösar men ingen skrytstorlek.
Det roligaste som hände var när jag hittade ett fint eko som jag släppte på och fisken började stiga sakta upp mot jiggen, tror fan att det kommer en jr från botten i full fart och snor jiggen mitt framför ögonen på storgösta.
Känner hugget och jr gösen spratlar som aldrig för då det tar tvärstopp i grejjerna och det gösen tar lina och kör ner mot botten i fullfart.
Efter ca 15-20 sekunder släpper det och upp kommer jr gösen med fina huggmärken av en bättre gös med sina fina vampyrtänder rätt över buken.

Får se om det blir ett nytt pass imorgon eller om man ska leka elektriker istället.
Skitfiske

måndag 3 oktober 2011

Kortpass idag

Hade imorse ställt klockan men när den började tjuta imorse så regnade det och löven yrde åt alla håll så jag gav fan i det idag tänkte jag.
Vaknade en timme senare och kollade ut igen, fortfarnade pissväder.
Men vid halv tolv tiden så kunde jag inte hålla mig längre utan slängde ihop grejjerna och stack.
Körde en smalare sjö och med väst vindar så blir det inte så farlig sjö i denna och gösarna var rätt aktiva vissa perioder.
Jag körde vertikal idag och vissa av gösarna steg och tog stenhårt medan vissa steg fort upp mot jiggen för att sen efter en stunds tittande beslutade sig för att inte hugga och simma vidare.
Totalt blev det 9-20 gösar men inget av direkt storlek.
Nya tag framöver.
Skitfiske


Glupsk rackare