tisdag 31 augusti 2010

Segt segt segt


Riktigt segt idag, men mat finns det. 3 gäddor upp med topp på 4.7. Är nog lite för varmt i vattnet än.

Flötestrolling


Kör ett pass på allgunnen idag och hoppas på bättre gädda. Stekande sol och plattvatten är väl kanske inte de bästa tänkbara. Men skönt är det

måndag 30 augusti 2010

Ålfiske


Kör lite ålfiske combo betesfiske till morgondagens gäddfiske. Nu så fick jag min första spöfångade ål som vägde 1240 gram. Härligt

Mycket vatten i sjöarna

Har idag varit ute på sjön för att lura lite gös. Men hård nordanvind samt ett riktigt högt vattenstånd gjorde det hela till en seg historia.
Sjösatte vid fem tiden i morse och körde sen till klockan 11 innan jag gav upp.
Endast 2 smågösar samt en gädda ville hugga + en tappad fisk.
Jag vet inte vad som gjorde det segt men skulle tippa på att det va det höga vattenståndet som gjorde det då sjön stigit med 70 cm på en dag.
Så istället sattsade jag på att meta upp lite betesfisk till morgondagens gäddafiske men när jag kommer dit så är vattennivån höjts med ca 2 meter där och det fanns inte en chans att få något där.
Fick meta på ett annat ställe där vi fick några sarvar i mini storlek så jag gav fan i det och släppte i dem igen.
Så nu ikväll så blir det lite ålmete med förhoppningar att få lite bonusfisk till flötestrollingen i morgon.
Annars så kör jag ett gös pass till.
Vi får se hur det går.
Simma lungt

onsdag 25 augusti 2010

Nya spännband


Blåser halvt storm ute idag så det blir inget fiske. Har istället klippt/sytt ihop nya spännband så dem passar perfekt. Då dem andra har blivit lite för slitena. Går så mycket fortare vid rampen då.

Han snodde min mask


En stackars liten lake va hungrig och stal min mask.

tisdag 24 augusti 2010

Ålfiske


Provar ikväll ålmete för första gången. Jag har tagit stora ålar här på ålrev för en 12 år sen. Lite väl strömt så vi får se hur det går. Björn fick nyss en liten lake

lördag 21 augusti 2010

Dagens största gös 5.3 kg


Tyvärr så blir det en tråkig bild då jag fiskade ensam idag och försökte ta ett kort med självutlösarn men det blev inte bra.
Men det är mycket viktigare att fisken fick simma tillbaka snabbt istället för att jag får en bra bild så va spelar det för roll.
Totalt blev det 14 gösar upp innan jag va tvungen att avbryta pga batterislut.
Får se hur vindarna ska vara om det blir fiske imorgon igen, grymt sugen på lite flötestrolling efter gös då jag aldrig hunnit med att prova det än. Vindarna får bestämma hur det blir med den saken imorgon.

13 gösar nu, en fin på 5.3 som topp.


Började riktigt segt med inte ett hugg dem 3 första timmarna. Sen kom det igång riktigt bra. Har en fin gös som tyvärr va lite klen men tygnde ner vågen till 5.3 kg. Resten har varit smått. 2 minigäddor har också varit i båten på besök. Bild på gösen kommer i eftermiddag.

Dagens startelva


Gösfiske idag, får se hur länge jag kör. Ska börja blåsa senart framåt dagen

torsdag 19 augusti 2010

Två dagar kvar


Nu är det två dagars jobb kvar innan helgen. Sen blir det fiske om vindarna tillåter. Hoppas få tag på lite betesfisk så man kunde flötestrolla lite då det var ett tag sen nu.

söndag 15 augusti 2010

Blåsigt imorgon

Typiskt att ända dagen på hela veckan man är ledig så ska det blåsa för mycket för att man ska kunna fiska.
Skit också.

onsdag 11 augusti 2010

Inget resultat dem mörka timmarna

Fiskade hela natten idag och vi fick upp 3 snabba gösar i skymmningen och sen va det stendött hela natten.
Dem vaknade till liv igen i gryning då vi fick 4 gösar till med en topp på 3.4 kg.
Så man kan lätt konstatera att nattfisket i denna sjön är helt dött.
Har väl troligtvis att göra med att den är ganska grumlig och fisken inte är aktiv på natten som den kanske är i klarvattenssjöar.
Men det är bara ut och ta dem en annan dag.
Nu blir det jobb i ett par dagar framåt.

tisdag 10 augusti 2010

Natt trolling


Kör natten efter gösarna

söndag 8 augusti 2010

Nytt pb för kusinen som gästar idag.


Kör en kvällstur i regnet idag, kusinen är med som slår pb med en gös på 3,4 kg. 6 gösar och 2 gäddor upp plus ett par tappade. Kör en liten stund till.

Jag undrar vad han tänker?


lördag 7 augusti 2010

Gös och kräftfiske


Åkte inatt ut på lite gösfiske efter en tung första arbetsvecka på jobbet. Klockan ringde 02:20 och sen iväg och hämtade blomgren som skulle med ut. Totalt fick vi 8 gösar med en godkänd fisk på 3.5 kg som störst. Bäst högg det mellan kl 3-5. Tappade även en gädda på ca 7 kg vid båten i och med en misslyckad håvning. Det va nästan vindstilla med lite nordanvind framåt förmiddagen. Nu har jag precis varit och lagt ut lite kräftburar och hoppas det ger något. Imorgon så kör jag ett kvällspass efter gösta igen.

söndag 1 augusti 2010

Semstern slut :(

Imorgon så börjar jag jobba igen vilket känns lite halv tråkigt när man varit haft möjlighet att vara på sjön var och varannan dag.
Har varit i Göteborg i helgen och tog sen en sväng förbi över ullared för att springa in i fiskebutiken en runda där jag hittade lite små godis i form av en liten ask som man kan ha diverse små grejjer samt en hel hög med owner st 41 krokar som ska användas till flötestrollingen nu i höst så man hade lite att plocka med när man kom hem.
Hoppas kunna komma ut på sjön igen om någon vecka om jag har tur.
Skitfiske på er alla.